Парно

Парно

 

Основните причини, поради които колата ти може да няма топло парно през зимата, са няколко. Тук ще ги изброим. Първото нещо, от което трябва да започнем, е нивото на охладителната течност и показанията на термометъра в автомобила ти. Повечето съвременни автомобили притежават термометър за външната температура. Той пряко влияе на топлото или студеното, което духа в купето. Провери дали показанията му отговарят приблизително на реалната температура.

 

 

Отвори капака и провери нивото на охладителната течност. Ако не я виждаш на минималната граница, илюстрирана от производителя, долей според изискванията за нормалното й ниво или посети нашия Автоцентър. Наведи се и погледни под автомобила, когато той е престоял продължително време паркиран. Ако има течове, макар и минимални, Обади ни се

 

 

Запали автомобила и включи парното на максимално най-висока степен. Чуваш ли вентилатора да духа? Изчакай 10-15 мин или докато температурата на двигателя достигне до работно ниво, т.е. над 60 градуса. Включи отново на втора или трета степен вентилатора, превключи от студено на топло и провери има ли разлика в температурата на въздуха, който духа. Ако няма, обади ни се.

 

Тук проблемите могат да бъдат много и с различна сложност:

  1. Повредена водна помпа – служи за да може охладителната течност да циркулира нормално в системата.
  2. Повредени моторчета или скъсани жила на клапите, които смесват топло и студено.
  3. Счупени клапи, които смесват топло и студено
  4. Запушено радиаторче на парното

Свържи се с нас, за да открием и предложим решение на твоя проблем.