Загрява

Възможните причини за да загрява твоя автомобил могат да бъдат няколко. Ако не си сигурен дали можеш да ги провериш сам обади ни се.

Доста голяма част нови автомобили вече нямат стрелка оказваща температурата на двигателя, а са снабдени със синя и червена лампичка. Синя – „Автомобилът е студен“, червена – „Спри, автомобилът прегрява!!!“ Ако все пак твоят автомобил има стрелка със скала оказваща температурата на двигателя, нормално тя трябва да стой винаги не повече от средата или едно деление над средата.
Във всички други случай считаме, че автомобила загрява
прекалено много и трябва да му се обърне внимание.

Проблем с Двигателя. Тук включваме съвкупност от проверки. Проверка за течове и разхерметизирана охладителна система е първата. Важно е да нямаме течове на антифриз и охладителната система да е херметично затворена, защото в противен случай тези фактори водят до прекомерно загряване.

 

Повреди в електрическата инсталация, перката за охлаждане на двигателя или дефектирал датчик са другите възможни причини.

 

 

 

Цялостта и правилната работа на Водната помпа е една от основните причини за прекомерното загряване. Почти всички колеги и оторизирани сервизи на различните марки препоръчват смяната на водната помпа да става не само при проблем , а и при определени километри. В много от случаите тя се задвижва от ангренажния ремък и смяната и се извършва със достигане на необходимите километри за сервизирането му.

Повредена гарнитура на Двигателя също е възможна причина за прекомерно загряване, разхерметизиране на охладителната система, невидими загуби на охладителна течност (антифриз). Но това в много от случаите е последното нещо което се проверява и е в последствие на всички други изброени причини. 😉

 

Ако тези проверки ти изглеждат много и сложни – остави това на нас и ни се обади. 🙂